Σ.ο.Φ.ΛΑ.

Δραστηριότητες

/
Δραστηριότητες

Latest News

Χρόνια πολλά & Καλή χρονιά!

Ο Πρόεδρος Petros Kafanelis & το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.ο.Φ.ΛΑ. σας εύχεται 🎄Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά 🎁 με υγεία, αγάπη και πολλές επιτυχίες.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Ο ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ ανταποκρινόμενος στις εξελίξεις και πιστός στη δέσμευση του για συνεχή ενημέρωση των μελών και των εργαζομένων του πραγματοποίησε ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την Εταιρεία «Σύνδεσμος Α.Ε.» , στο πολυχώρο «Φρούριο» στη Λάρισα, την Πέμπτη 4 Μαϊου, αναφορικά με το πώς το εργαστήριο αναβαθμίζει το ελληνικό φαρμακείο, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και ενδυναμώνει το ρόλο του φαρμακοποιού.

Η Υπεύθυνη Φαρμακευτικής και Επιστημονικής Υποστήριξης της Εταιρείας «Σύνδεσμος Α.Ε.» Ειρήνη Τσότσου ως βασική εισηγήτρια του σεμιναρίου, τόνισε με έμφαση ότι το εργαστήριο στο φαρμακείο και η παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων, είναι ένα σημαντικό μέσο διαφοροποίησης και παροχής σημαντικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τον σύγχρονο φαρμακοποιό. Ακόμη τόνισε ότι η παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων απαιτεί σημαντική εμπειρία , επιστημονική γνώση αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ Πέτρος Καφανέλης που αναφέρθηκε επίσης σε τρόπους με τους οποίους μπορεί ο φαρμακοποιός του σήμερα να διασφαλίσει την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που προσφέρει. Ιδιαίτερη αναφορά στη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε και στα μέτρα ασφαλείας αλλά και στις προδιαγραφές λειτουργίας ενός εργαστηρίου μέσα σε ένα φαρμακείο.

Τέλος παρουσιάστηκαν προϊόντα και εξοπλισμός από την εταιρεία «Σύνδεσμος Α.Ε.».

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Ο ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ πραγματοποίησε ένα πολύ ενδιαφέρον, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την WIN MEDICA στο ξενοχοχείο GRECOTEL IMPERIAL στη Λάρισα, την Πέμπτη 11 Μαΐου, αναφορικά με την ανάλυση όλων των δεδομένων σχετικά με την κλινική τεκμηρίωση, τις ενδείξεις και τα θέματα ασφαλείας με τα αντιγριπικά εμβόλια νεότερης τεχνολογίας. Η υπεύθυνη Group Product Manager & Χημικός pHD Αντωνίου Μαρία έκανε μία αρχική αναφορά σε προϊόντα OTC και παραφάρμακα (συμπληρώματα) και επιπλέον ανέλυσε τα νέα αντιγριπικά τετραδύναμα εμβόλια Flucelvax και Fluad Tetra.

Σεμινάριο «Οι τάσεις της εποχής στο σύγχρονο φαρμακείο»

Για μία ακόμα φορά πραγματοποιήθηκε ένα πολυθεματικό και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο με μεγάλη συμμετοχή από τον Σ.ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ.ΠΕ σε συνεργασία με την BAYER, στο ξενοδοχείο GRECOTEL IMPERIAL στη Λάρισα την Τρίτη 30 Μαΐου, με θέμα «Οι τάσεις της εποχής στο σύγχρονο φαρμακείο».

Η ομιλία χωρίστηκε σε τρεις ενότητες πάνω στις οποίες αναφέρθηκαν διεξοδικά εξειδικευμένοι συνεργάτες της εταιρείας BAYER. Όσον αφορά την πρώτη ενότητα επισημάνθηκε η αποτελεσματικότητα και η αναγκαιότητα των συμπληρωμάτων διατροφής Supradyn από την κ. Ασπασία Λόη – Marketing Consumer Health.

Μετέπειτα, στην δεύτερη ενότητα αναλύθηκαν δεδομένα των κοινωνικών δικτύων από τον κ. Βασίλη Βασιλειάδη – Digital Marketing Consumer Health και πιο συγκεκριμένα η επίδραση των διαφημίσεων στην καθημερινότητα των φαρμακοποιών μέσω των social media.

Τέλος, στην τρίτη ενότητα η κ. Μαίρη Κατεγιάννη – Medical Affairs Consumer Health, αναφέρθηκε στην εξειδικευμένη φροντίδα των αναγκών της Bepanthene. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε δείπνο με τους συμμετέχοντες.

Πέτρος Καφανέλης , Πρόεδρος του Σ.ο.Φ.ΛΑ : Απρόθυμοι οι Λαρισαίοι για το αντιγριπικό εμβόλιο

Χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού – διαθέσιμο χωρίς συνταγή, από αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς ΣΟΦΛΑ ΣΥΝ.ΠΕ

Ο Συνεταιρισμός Σ.ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ.ΠΕ για ακόμα μία φορά πρωτοπορεί με γνώμονα την ασφάλεια των οδηγών – εργαζομένων ολοκληρώνοντας με επιτυχία το σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς σε συνεργασία με την σχολή ασφαλούς οδήγησης ”Ιαβέρης”.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής παρουσία του προέδρου του Συνεταιρισμού Πέτρο Καφανέλη και του Γενικού Γραμματέα Κώστα Αμανάκη.

Αρίστευσε ο ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς»

Με 2 χρυσά και 2 ασημένια βραβεία επέστρεψε στη Λάρισα ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας-ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ που διακρίθηκε σε τέσσερις κατηγορίες στον καταξιωμένο θεσμό «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς». Η απονομή έγινε την Τετάρτη 26 Απριλίου το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο σε μια λαμπερή τελετή παρουσία προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων και συνεταιρισμών της χώρας, εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς και διακεκριμένων επιστημόνων, φορέων και επαγγελματιών.
 
Ο ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ αρίστευσε για ακόμη μια χρονιά, αφού απέσπασε δύο χρυσά βραβεία στις κατηγορίες «Υπηρεσίες Υποστήριξης Φαρμακείων» και «Δράσεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και την Προστασίας του Περιβάλλοντος», ενώ κατέκτησε επίσης δύο ασημένια βραβεία στις κατηγορίες « Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Φαρμακευτική Αγορά» και «Εκπαίδευση φαρμακοποιών και επιστημονικά προγράμματα».

Στα πλαίσια της ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, λόγω της δραματικής συγκυρίας της πανδημίας και της αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη της Λάρισας και στην ευρύτερη περιοχή, ο πρόεδρος Πέτρος Καφανέλης, ο ταμίας Ιωάννης Σιούλας και το μέλος Αχιλλέας Τάσιος του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΣΟΦΛΑ), μετά από την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, παρέδωσε, υπό μορφή δωρεάς, αναλώσιμα υλικά για  τις ανάγκες της  ΜΕΘ  COVID-19. Τα μέλη του ΔΣ του  ΣΟΦΛΑ υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόριος Βλαχάκης, ο Διευθυντής ΜΕΘ Απόστολος Κομνός και η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Βασιλική Ζήση.

 
Δωρεά στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας

Στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες, Υποστηρίζουμε την πόλη μας!
Σε αυτό το πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης ο Σ.ο.Φ.ΛΑ και το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού βοήθησε, σε ένα βαθμό, να χτιστεί αυτό το “Αφιλόξενο τείχος για τον πιθανό εισβολέα” στο γηροκομείο Λάρισας.

Επιστημονική εκδήλωση – Σ.ο.Φ.ΛΑ – Glaxo Smith Kline 30/01/2020


Στο πλαίσιο Εκπαίδευσης των Φαρμακοποιών του Σ.ο.Φ.ΛΑ, διοργανώθηκε επιστημονική εκδήλωση σε συνεργασία με την Glaxo Smith Kline, στις 30/01/2020 στο bar-restaurant Φρούριο.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Βασικές γνώσεις για τα εμβόλια και ο εμβολιασμός στο φαρμακείο» και εισηγήτρια ήταν η κα Γκαλάπη Φωτεινή, Ειδική Παθολόγος και Medical Advisor του τμήματος εμβολίων της Glaxo Smith Kline.